Brodovi povezuju ljude: Kako se između dječaka s Oliba i posade trajekta rodilo prijateljstvo

Trajekti, brodovi i druga pomorska prijevozna sredstva uvijek su privlačili pažnju ljudi, a naročito onih najmlađih. Baš zbog zainteresovanosti koju gaji prema trajektima, četverogodišnji Hrvoje na otoku Olibu sprijateljio se s posadom broda “Lastovo”.

Naime, mali Hrvoje i njegova družina dočekivali su brod “Lastovo” na rivi u Olibu dva puta dnevno.

“Na Olibu je ‘mali’, četverogodišnji Hrvoje, nešto stariji Marin, Karli, Tessa, Tomas, Vito… Svakog dana, gotovo puna dva mjeseca, ta mala družina se veseli dolasku ‘Lastova’, dočekuju ga na rivi dva puta dnevno, u podne i nešto prije 20 sati.Kada bi na punti Oliba ‘izronila’ bijela prova ‘Lastova’, izlazili bi iz mora, pa mokri, bosi, na romobilu ili biciklu, hitali na rivu dočekati prijatelja. Onda je uslijedio poziv da dođu na zapovjedni most, što je družinu ostavilo bez daha”, piše Burin.hr.

Mališani su se upoznali i sa opremom broda (Foto: Burin.hr)
Mališani su se upoznali i sa opremom broda (Foto: Burin.hr)

Osim što su se upoznali s unutrašnjosti trajekta, Hrvoje i njegova družina sprijateljili su se i sa kapetanima koji su mu u znak prijateljstva poklonili pismo sa slikom broda.

“Dragi Hrvoje! Neka ti svako sljedeće ljeto bude veselo i sritno kao ovo! Žele ti kapetan Igor Bačić i kapetan Dean Koludrović”, naveli su kapetani broda koji svakodnevno plovi između Zadra i Malog Lošinja.

Naravno, ni družina nije ostala dužna zapovjednicima. Hrvoje je kapetanima broda poklonio majicu i crtež broda “Lastovo”, onako kako ga on zamišlja.

“Naime, kapetanu nije promaklo da je nekoliko mališana iz dana u dan na rivi, opčinjeno gledaju brod, mašu prema zapovjednom mostu i, dakako, skaču za brodom kad se otisne od rive. Nakon upoznavanja uslijedio je poziv na zapovjedni most što je družinu ostavilo bez daha. A tek brodska sirena! Spontano, baš onako iz dubine srca, mali Hrvoje je zapovjedniku poklonio majicu s motivom Oliba, crtež broda ‘Lastovo’ iz dječje perspektive”, ističe se.

Iako je brod nakon vožnje preuzela druga posada, ovakva priča još je jedan dokaz kako ljeto može iznjedriti veliko prijateljstvo i priču koja će najmlađim stanovnicima Oliba svakako biti nešto što će prepričavati godinama.

Izvor: Klix.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print