Bristina zajedno sa ostalim članovima bh.reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u mušičarenju

0
119

Reprezentacija BIH u fly fishigu  otputovala je u srijedu, 13. septembra 2018. godine na svjetsko  prvenstvo u Italiju – Trentino. Član SRD “Vrbas” Donji Vakuf, Sabahudin Bristina dio je tima bh. reprezentacije koja će nastupit na 38. Svjetskom prvenstvu.

” Ovim putem se zahvaljujemo svim sponzorima koji su pomogli da budemo  dio nacionalnog tima: Općini Donji Vakuf, Sportskom savezu općine Donji Vakuf, Općini Bugojno, “Ka plin” PD, Kožara doo Bugojno, “Hifa oil” doo Tešanj, Društvo za proizvodnju montažu i opremanje objekata, ŠPD Srednjobosanske šume, benzinskoj pumpi Ćurković, Memić plast doo, sportsko – ribolovnim društvima  od općinskog do federalnog nivoa, Nirbo-Vinac, “Trgo Ten” Travnik, Sport Vision, LTG Ribnik i “Komar tvornica gipsa”. Posebno se zahvaljujem velikom prijatelju sporta Muji Veremu na pomoći  oko organizacije odlaska na ovo značajno takmičenje.” – ističe Sabahudin Bristina, član bh. reprezentacije na Svjetskom prevenstvu u fly fishing.

Zahvaljujući rezultatima koje je postigao u 2017. godini, Bristina je izbori učešće u reprezentaciji. Ovaj Donjovakufljanin se okitio brojnim medaljama i priznanjima od općinskog takmičenja, pa do  Kupa Jadransko – podunavskih  zemalja. Ove godine zajedno sa Ajdinom Imamovićem, Sinišom Bovanom,  Vladimirom Kukrikom i Draganom Đekićem nastupit će na Svjetskom prvenstvu u flyfishingu u Italiji, Trentino, od 17. do 23. septembra.