Bosanac oduševio Madrid: Poslušajte kako zvuči jazz obrada hita Noćas mi srce pati

0
78

Ambasada Bosne i Hercegovine u Španiji na svom službenom Facebook nalogu podijelila je zanimljivu priču o talentovanom muzičaru Mironu Rafajloviću.

Kako navode, Miron Rafajlović je svoju muzičku priču započeo krajem osamdesetih kada je kao dječak upisao gitaru u Muzičkoj školi na Ilidži. Rat ga je iz Sarajeva odveo na otok Brač gdje je naučio svirati trubu koja postaje njegova profesija.

Širom svijeta je kao muzičar nastupao u čuvenom Cirque de Soleil, a od 2014. godine živi sa suprugom i sinom u Španjolskoj.

“Miron je veoma cijenjen kao jazz trubač, nastupa sa velikim imenima kao što su Dino Merin ili Alejandro Sanz, svira u različitim jazz sastavima, a ima i svoj kvartet sa kojim koncertira i snima albume. Iako za sebe kaže da je građanin svijeta, prilikom predstavljanja na koncertima uvijek istakne svoje porijeklo iz Bosne i Hercegovine koje je, nesumnjivo, oblikovalo njegovu ličnost i muzički habitus”, naveli su iz ambasade BiH u Španiji.

Miron Rafajlović Quartet je 15. i 16. januara održao četiri koncerta u najpoznatijem jazz klubu u Madridu, Cafe Centralu.

Njegovom nastupu sa zadovoljstvom je pristustvovala i Vesna Andree Zaimović, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Španiji.

Tada je, na njeno pitanje da li će izvesti nešto autentično iz svoje domovine, Miron i njegov bend kroz improvizaciju stvorio predivnu jazz obradu pjesme Noćas mi srce pati. 

Poslušajte kako zvuči Noćas mi srce pati u Mironovoj izvedbi:

Radiosarajevo.ba