Blizu 30.000 stanovnika Bugojna već četvrti dan bez vode za piće

0
115

 

Kvar na glavnoj vodovodnoj cijevi koju u svojim domaćinstvima koristi blizu 30.000 mještana otkriven je prije dva dana kada je nadležno preduzeće isključilo dovod vode u domaćinstva. Iako se očekivalo da će kvar biti saniran za nekoliko sati, radovi su trajali do danas kada je voda ponovo puštena.

Međutim, na mjestu izvođenja radova u naselju Vrbanja voda je ponovo probila cijev zbog čega građani Bugojna ni danas neće imati vodu za piće s izvorišta Kruščica koje snabdijeva više od 80 posto stambenih jedinica i poslovnih prostora.

Jedan od mještana Bugojna u izjavi za Klix.ba apelirao je nadležnim službama da osiguraju cisterne za naselja dok se ne riješi problem.

“Krivca ćemo tražiti poslije, ali problem je što nemamo cisterni za vodu u naseljima koje bi trebale obezbijediti nadležne službe civilne zaštite. Vode nema, gore je nego u radu jer ljudi s kanisterima i flašama hodaju po gradu, idu na izvorišta okolo Bugojna, samo kako bi imali vodu za osnovne potrebe u svojim domovima”, kazao je mještanin Bugojna.

Za sada nema zvaničnih informacija kada će radovi biti završeni, a sve raspoložive ekipe se nalaze na terenu gdje rade na sanaciji oštećenja na vodovodnoj cijevi koja je postavljena prije 19 godina.

Klix.ba