Bivši ministar u Vladi RS seksualno zlostavljao 11-godišnju djevojčicu!?

0
74

 

Policija istražuje prijavu o seksualnom zlostavljanju 11-ogodišnje djevojčice iz Banjaluke, a osumnjičeni predator je bivši ministar u Vladi Republike Srpske, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da je novi slučaj seksualnog zlostavljanja otkriven nakon intervencije iz osnovne škole koju pohađa djevojčica.

– Prema prvim informacijama, bivši ministar u Vladi Republike Srpske osumnjičen je da je seksualno zlostavljao jedanaestogodišnju djevojčicu duži vremenski period – otkrio je izvor iz istrage.

Iako su ovakvi slučajevi jako osjetljivi za istragu, izvor navodi da je izjava djevojčice istinita, te da nema nikakve sumnje u njenu vjerodostojnost.

TEŠKA PORODIČNA SITUACIJA

Dodaje kako je osumnjičeni iskorištavao tešku situaciju u kojoj se nalazi porodica nesrećne djevojčice.

– Osumnjičeni je duži vremenski period, daleko od očiju drugih, dodirivao djevojčicu po raznim dijelovima tijela i govorio joj kako to ne smije pričati nikome, jer će to ostati njihova mala tajna – navodi izvor otkrivajući šokantne detalje koji su navedeni u prijavi o seksualnom zlostavljanju djevojčice.

Izvor dodaje da se prijava detaljno provjerava, te da su slučajevi poput ovoga izuzetno osjetljivi.

Ono što je otežavajuća okolnost u svemu jeste što je sa jedne strane siromašna porodica, a sa druge predator koji ima odlične veze u svim porama društva.

– Nadamo se da će nadležni na pravi način provesti istragu i nakon krivičnog postupka sankcionisati odgovornog najstrožom kaznom – objasnio je izvor.

DO 15 GODINA ZATVORA

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, pedofilima koji su počinili krivična djela nad nemoćnim licem mlađim od 15 godina prijeti maksimalno 15 godina robije. Krivični zakonik je ujedno naveo da su ovakva krivična djela izuzeta od bilo kakvog ublažavanja kazne.

Podsjetimo, posljednji slučaj polnog nasilja nad djetetom u Banjaluci prijavljen je u martu ove godine, a istraga u ovom slučaju još traje, dok je osumnjičeni mjesecima u pritvoru. Iz banjalučkog tužilaštva nedavno su kratko odgovorili da je istraga u ovom slučaju još u toku.

Tada je prijavljen 36-ogodišnji otac osumnjičen je da je duži vremenski period imao seksualne odnose sa 14-ogodišnjom kćerkom.

Policija je uhapsila oca monstruma nekoliko dana nakon što je slučaj bio prijavljen, odnosno čim se vratio iz inostranstva, gdje je bio na privremenom radu.

Fokus.ba