Bila je i upucana: Medvjedica koja je spašena u Jajcu dobro se oporavlja

0
77

Regiju je obišla vijest o humanom i hrabrom spašavanju medvjedice koja se zaplela u žilet žicu u Jajcu, a njezin oporavak protiče dobro iako se nakon pregleda pokazalo i da je bila ustrijeljena.

Doktor veterine Samir Kesten je pregledao medvjedicu i primijetio ranu od sačme koja se inficirala. Pretpostavlja se da je medvjedica bila ustrijeljena prije nekoliko dana, što joj je stvaralo dodatne probleme.

“Medvjedica koja je spašena u naselju Kruščica pokazuje znakove snažnog oporavka i dobrog zdravstvenog stanja. Prema najnovijim informacijama, ona je počela uzimati hranu, što je vrlo ohrabrujuće. Također, primijećeno je da medvjedica iskazuje određenu dozu agresivnosti, što je uobičajena reakcija divljih životinja u situacijama stresa i straha. Nastavit ćemo pratiti stanje medvjedice s pažnjom i uložiti sve napore kako bismo joj pružili najbolju moguću skrb i podršku”, rekao je Kesten za Jajce Online.

Stručnjaci zabrinuti za moguće oštećenje kičme kod spašene medvjedice, ali rengenski pregledi će dati odgovor nakon njenog oporavka.

Nakon spašavanja, medvjedica je prevezena u prihvatilište “Biokovina wildlife and research sanctuary”, gdje će se oporavljati.

Kantonalni lovni inspektor je obišao medvjedicu kako bi provjerio njeno stanje. Veterinarski fakultet u Sarajevu također se stavio na raspolaganje kako bi se obavile dodatne pretrage i eventualno izvršila operacija ukoliko bude potrebno. Kantonalni inspektor se složio s prijedlogom ovog fakulteta.

Klix.ba