BIHAMK: Zbog saobraćajne nezgode na putu Jajce-Ključ, na snazi obustava saobraćaja

0
181
Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-5 Jajce-Ključ u mjestu Previle (Mrkonjić Grad), na snazi je obustava saobraćaja.

Na ostalim putevima u BiH jutros se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu. Smanjena vidljivost zbog jutarnje magle moguća je u kotlinama, kao i uz riječne tokove.

Na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozorava se na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na planinskim prijevojima. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Svi učesnici u saobraćaju se pozivaju na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno) obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Danas se izvode radovi na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Kiseljak, zbog čega će se saobraćati sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09.00 do 13.00 i od 15.00 do 18.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Novi Grad – Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.