BIHAMK: Na putevima u BiH zbog magle uz riječne tokove smanjena vidljivost

0
49
magla saobracaj

magla saobracaj

U višim planinskim predjelima, kao i ponegdje uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog redovnog održavanja tunela „1.mart“, večeras od 22 sata do sutra ujutro do 05 sati bit će zatvorena dionica A-1 Zenica jug – Lašva (desna strana).

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444, na području Breze (naselje Mahala), saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-445 Semizovac-Visoko i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na ulazu u BIH čeka se oko 45 minuta, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja kraća.