BiH večeras igra protiv Francuske: Mogu li ’Zmajevi’ poletjeti u Strazburu

0
22

 

Selektor naše fudbalske reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo) očekuje da će „Zmajevi“ večeras (20.45 sati) u Strazburu odigrati bolje protiv favorizirane Francuske, nego što je to bio slučaj u martovskoj međusobnoj utakmici na Grbavici (0:1).

Igrač odluke

– Želimo odigrati dobru utakmicu. Naravno, pokušat ćemo uzeti bod ili tri – rekao je selektor Petev i dodao:

– Bitno je da pokažemo samopouzdanje i zajedništvo, te da uživamo u utakmici. Za nas je utakmica u Strazburu bonus, da igramo i uživamo.

Ipak, naš večerašnji protivnik je aktuelni prvak svijeta.

– Znamo kakvu ekipu ima Francuska, imamo veliko poštovanje prema njoj. Što se tiče prošle utakmice s „Trikolorima“, to je sada samo statistika.

Međutim, trebamo izvući pouke i pokušati popraviti neke stvari iz tog meča. Moramo igrati sa samopouzdanjem, naravno. Svi igrači su zdravi, nemamo problema s povredama.

Imamo respekt

Selektor „Zmajeva“ je dodao i ovo:

– Imamo respekt prema Francuzima, ali tražit ćemo svoju šansu. Svaki naš igrač mora odigrati najbolju utakmicu u karijeri da bismo se mogli nečemu nadati – zaključio je Petev.

Naša reprezentacija ne zna za pobjedu od 18. novembra 2019. godine kada smo pobijedili Lihtenštajn u Vaduzu (kvalifikacije za Euro 2020).

Od tada je naš državni tim odigrao 13 utakmica, tako da predugo čekamo da „Zmajevi“ ponovo polete. „Trikolori“ sigurno nisu tim za vađenje, ali ipak, sportski se nadati pozitivnom rezultatu. Nada zadnja umire.

Vjerovatni sastav

Ako je suditi po posljednjem treningu u Strazburu, naš državni tim će večeras igrati u formaciji 5 – 4 – 1 u defanzivi, odnosno 3 – 6 – 1 u ofanzivi.

Na golu će biti Ibrahim Šehić, desni bočni bi trebao biti Branimir Cipetić, lijevi Sead Kolašinac ili Eldar Ćivić, a stoperi Dennis Hadžikadunić, Anel Ahmedbašić i Siniša Saničanin. U veznom redu igrat će Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Amer Gojak ili Amir Hadžiahmetović te Rade Krunić, a u vrhu napada Edin Džeko.

izvor: avaz.ba