BiH povukla prijavu za Eurosong 2016., do kraja oktobra potraga za sponzorima

0
48

Radio-televizija Bosne i Hercegovine je 09. oktobra, u roku predviđenom za povlačenje bez finansijskih posljedica, povukla svoju aplikaciju za učešće na Eurosongu 2016. godine, s mogućnošću naknadne prijave za učešće na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope.

 “Odluka je donesena nakon intenzivnih pregovora sa EBU-om, koji je i ovaj put, imajući u vidu tešku finansijsku situaciju BHRT-a nastalu zbog drastičnog pada prihoda od RTV takse, BHRT-u omogućio da do kraja oktobra pokuša pronaći sponzore, odnosno osigura finansijska sredstva kako bi se BiH ponovo vratila na ovo prestižno takmičenje i dobila mogućnost da se najširem europskom auditoriju predstave potencijali Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju BHRT-a.

 

Imajući u vidu interese javnosti, Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) će do kraja oktobra zajedno sa svojim poslovnim partnerima učiniti sve napore da osigura sredstva za učešće BHRT-a na Eurosongu 2016. u Štokholmu.  Pozvali su sve zainteresovane da ih kontaktiraju, budu dio projekta ESC 2016 i promovišu se uz najbolje i najgledanije programe BHRT-a.