BiH bogatija za 108 ljekara: Neki već dobili posao i poručili da ne žele napustiti zemlju

0
145
Prodekan tog fakulteta Nermin Sarajlić istakao je da je to 68. generacija diplomanata Medicinskog fakulteta koji postoji već 72 godine i koji je jedan od najstarijih u Bosni i Hercegovini. Smatra da današnji dan treba biti posvećen diplomantima i doktorima medicine, koji su zaslužili da budu sretni, zadovoljni i ispunjeni.

“Osnovni razlog zbog kojeg smo organizirali promociju odvojeno od ostalih je kako bi naši diplomanti položili Hipokratovu zakletvu”, istakao je prodekan Sarajlić.

Najbolji diplomant i dobitnik Srebrne značke Mirza Babić kazao je da se zaposlio u Kantonalnoj bolnici Bihać odmah nakon završenog fakulteta te da ne planira napustiti BiH. Dodao je da se tokom studija susretao sa mnogim problemima, ali da je ipak sve uspješno završio.

Babić je kazao je da pored nagrade Srebrne značke, tri puta dobio Nagradu za najboljeg studenta akademske godine.

Medicinski fakultet u Sarajevu od osnivanja je upisalo 18.128 studenata, a do sada je diplomiralo 8.541 doktor medicine i 469 doktora medicine po bolonjskom sistemu. Naučno zvanje magistra do sada je steklo 1.086, a zvanje doktora medicine 661 osoba.

Izvor: Radiosarajevo.ba