Bh. planine zabijelio novi snijeg: Pogledajte kako izgledaju Bjelašnica, Jahorina i Vlašić

Bh. planine jutros je zabijelio novi snijeg

+8

Bjelašnica
Nakon što je jučer snijeg zabijelio zabijelio veći dio Bosne i Hercegovine, jutros vlada zimska idila na bh. planinama – Bjelašnici, Vlašiću i Jahorini.

Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici palo je 20 centimetara snijega, a putevi su prohodni. Na nekim mjestima ima poledice. Trenutna temperatura na Bjelašnici je -8 stepeni Celzijusa, a visina snijega na stazi je 45 cm. Zimska avantura se nastavlja i danas je 42 skijaški dan.

Svi putevi i ceste ka Bjelašnici i Igmanu su očišćeni i prohodni, ali iz Olimpijskog centra mole vozače da voze maksimalno oprezno zbog moguće poledice.

Bjelašnica

Bjelašnica

Danas na Bjelašnici su otvorene staze:

  • Staza 1 od okretne 4 četverosjeda do Heliodroma i nasatavak na Kolijevku (stazu 3b)
  • Staza SPOJNA 1A-OLIMPIJSKI SPUST donji dio
  • Staza KOLIJEVKA 3
  • Staza 5-5a Trening staza
  • Staza 6 Štinji do

U funkciji su liftovi Bx1 i Bx2, Četverosjed, K1, i dječij park. Šestosjed je trenutno u pripremi. Na Igmanu, odnosno Malom Polju su danas u funkciji Baby liftovi.

Vidljivost na stazama je dobra te iz OC Bjelašnica pozivaju sve skijaše, bordere i sankaše da se pridruže i iskoriste današnji dan za svoju omiljenu zimsku aktivnost.

Također, posjetioci Bjelašnice će danas imati priliku da uživjau u muzičkom nastupu Frenkieja, Kontre i Indiga u okviru Winter Ice Sessiona. Festival će se održati na platou ski centra Bjelašnica i ulaz je besplatan. Također, večeras je planirano noćno skijanje od 18:30 do 21:00 sat.

Vlašić (Screenshot/Live kamera)

Vlašić (Screenshot/Live kamera)

Ski liftovi Babanovac i Markovac na Vlašiću počeli su s radom 13. januara, a jutros su spremni za sve posjetioce ove bh. planine. Jutarnja temperatura na Vlašiću iznosila je -9 stepeni, a trenutno iznosi -7 stepeni Celzijusa.

Kada govorimo o Jahorini, visina snijega na stazi iznosi 45 centimetara, očekuje se da će dnevna temperatura na ovoj planini iznositi -9 stepeni Celzijusa.

Jahorina (Screenshot/Live kamera)

Jahorina (Screenshot/Live kamera)

Prema podacima Olimpijskog centra Jahorina trenutno su u funkciji gondola Poljice, gondola Partizan, šestosjed Ogorjelica, ski lift Poljice te poligon Poljice. Kao i na Bjelašnici večeras je planisano noćno skijanje od 18 do 21 sat.

klix.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print