Bh. košarkašice počinju kvalifikacije za Eurobasket, selektor Pavlović vjeruje u uspjeh

Košarkašice reprezentacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu se pripremaju za početak kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine u Njemačkoj, Italiji, Češkoj i Grčkoj.

Selektor Miloš Pavlović od jučer na raspolaganju ima sve pozvane košarkašice, koje će kvalifikacije započeti sutrašnjim mečom protiv Crne Gore, a tri dana kasnije gostuju selekciji Luksemburga. U ovoj grupi nalazi se još selekcija Švicarske.

Selektor Pavlović ranije je pohvalio uslove u kojima se njegova ekipa priprema za kvalifikacije, te istaknuo da je Crna Gora favorit u ovoj grupi.

“Crna Gora je favorit, ali to ne znači da ćemo se mi povući. Imamo određene kvalitete koje ćemo probati iskoristiti na terenu. Vjerujem u uspjeh, ako ništa da protiv Crne Gore pokažemo karakter o kojem pričamo, a pobjeda bi nam donijela zaista mnogo. Protivnik ima kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima, ali sigurno je da se unaprijed nećemo predati”, izjavio je Pavlović.

Tim menadžer selekcije BiH Razija Mujanović naglašava da su zajedništvo i kompaktonost najveća odlika selekcije BiH, te da u dobroj atmosferi bh. reprezentativke mogu doći do pobjede, dok povratnica u dres selekcije BiH Melisa Brčaninović vjeruje da mladost i želja za dokazivanjem mogu biti prednost BiH u susretu protiv Crne Gore.

Na EP će se plasirati pobjednici osam grupa i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Utakmica BiH – Crna Gora na rasporedu je u četvrtak, 9. novembra, u dvorani “Hills” na Ilidži od 20 sati. Ulaz na ovaj meč je slobodan.

Radiosarajevo.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print