Bećirović uputio prvu poruku građanima nakon objave kandidature

Izvor: Avaz.ba

Denis Bećirović iz SDP-a od danas je i zvanično kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

On je danas na press konferenciji bloka opozicionih stranaka predstavljen kao zajednički kandidat stranaka ‘Trojke’ (SDP, NIP, NS) te SBB-a, NES-a, BH inicijative, pokreta Za nove generacije.

Nakon govora predsjednika stranaka, javnosti se obratio i Denis Bećirović.

– Današnju press konferenciju simbolično održavamo ovdje u najvišem ustavnopravnom i zakonodavnom organu BiH. Sutra obilježavamo 30 godina od prijema BiH u punopravno članstvo UN-a. Danas su najviši organi SDP-a, NiP-a i NS odlučili da budem zajednički kandidat za člana Predsjedništva BiH. Prethodno su to učini SBB, NES, Za nove generacije i BHI. Osjećam veliku odgovornost, obavezu i ogromnu čast da budem kandidat ujedinjene opozicije i da javno jasno i glasno kažem: Prihvatam kandidaturu za člana Predsjedništva BIH, rekao je Bećirović i dodao da danas počinje trnovit put do pobjede.

– Ova zemlja napokon treba, ne politikante već reformatore. Prihvatam kandidaturu vjerovatno u najtežem momentu u postdejtonskoj BiH. Imamo pokušaj pravne secesije entiteta RS od države BiH, imamo napad na ustavni poredak i to ne može sakriti nikakva kampanja. To je razlog da budemo još odlučniji i spremniji da se suprotstavimo negativnim trendovima, rekao je on i uputio poruku svim ljudima u BiH:

– Zadnji mandatni period je period propadanja, nazadovanje sijanja straha i tenzija. Pozivam sve da novi mandat ni period bude period sigurnosti stabilnosti ekonomije razvoja i otvaranja novih radnih mjesta. Svi zajedno to možemo učiniti.

Dodao je da neće potcjenjivati političke konkurente.

– Moramo biti do kraja ozbiljni. Ovo je teška bitka i ona je tek počela. Nije vrijeme za čestitke. A i kad pobijedimo nije vrijeme za čestitke. Mi ne smijemo biti zamjena za ovu vlast, mi moramo biti promjena, rekao je Bećirović i dodao da počinje jedan veliki talas promjena u državi BiH.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print