Baltić: Nećemo otpuštati radnike niti smanjivati plate

0
1360

Adnan Baltić, direktor kompanije ABA d.o.o. Travnik kazao je za portal Radija Donji Vakuf da nije niti će biti otpuštanja radnika.

„U skladu sa naredbama nadležnih organa,  postupili smo u pružanju usluga našim korisnicima na benzinskim pumpama u Donjem Vakufu, Bugojnu i Travniku, kao i pekarama. Motel u Travniku smo zatvorili, i bez obzira na cjelokupnu situaciju, nema otpuštanja radnika niti smanjivanja plata. Ne znam koliko će potrajati pandemija koronavirusa, ali proći ćemo je zajedno. Za nas i sve naše radnike ona će biti samo prošlost.“

U kompaniji ABA zaposleno je 80 radnika, a u moru negativnih informacija koje se objavljuju posljednjih dana zbog situacije izazvane pandemijom, rijetkost je vidjeti i čuti pozitivnu vijest.

„Iako su stigla teška vremena, mi ih ne želimo dodatno otežati našim radnicima. Svi uposlenici kompanije Aba, pa čak i oni koji su trenutno kući zbog smanjenog poslovanja, ili kao što je slučaj trenutnog zatvaranja motela u Travniku, su bezbjedni, bar što se tiče zaposlenja. Važno je da svi djelujemo odgovorno, poštujemo odluke nadležnih, a nadam se da ćemo iz ove pošasti izaći sa što manjim brojem zaraženih, kako u našem kantonu tako i u cijeloj BiH“, dodao je Baltić.

Iako nije želio da posebno ističemo činjenicu da je jedini poduzetnik u SBK koji je kupio respirator za potrebe kantonalne bolnice u Travniku, ne možemo a da ne spomenemo vijest koja je oduševila mnoge,

„Osjećali smo odgovornost i potrebu pomoći kantonalnoj bolnici u jeku borbe s koronavirusom. Mišljenja sam da svi trebamo pomoći onoliko koliko možemo. Međutim, to je sad već iza nas, ne bih želio posebno o tome. Najsretniji bih bio kada se respirator ne bi morao upotrijebiti ni na jednom pacijentu“, kazao je Baltić.

Kompanija ABA uspješno posluje u segmentu luksuznih automobila, benzinskih pumpi i pekara a posjeduje i motel ABA u Travniku.