Balenciaga izbacila narukvicu u obliku selotejp trake: Cijena ove kontroverzne mode će vas šokirati

Luksuzna modna kuća Balenciaga izazvala je podijeljene reakcije na internetu svojim najnovijim dizajnom nakita – narukvicom koja oponaša rolnu prozirne ljepljive trake. Predstavljena kao dio kolekcije za jesen/zimu 2024./25., ovaj komad nakita izazvao je žustre rasprave među modnim entuzijastima od trenutka svoje premijere 3. marta.

Kolekcija Balenciaga za jesen/zimu 2024./25. predstavljena tokom Pariške sedmice mode, donosi ovaj nekonvencionalni predmet koji postavlja pitanje tradicionalne percepcije nakita. Balenciagin kreativni direktor Demna Gvasalia ima historiju reimaginiranja svakodnevnih predmeta kao luksuzne robe, pomičući granice mode,

Narukvica koja podsjeća na rolu prozirnog selotejpa nosi logo Balenciaga i riječ “ljepilo”, izbjegavajući tradicionalne plemenite metale i drago kamenje. Izrađena je od smole, polimera koji je prvotno bio razvijen za industrijsku upotrebu, ali je kasnije prihvaćen u umjetnosti i nakitu, posebno tokom 1970-ih, kao izraz odbacivanja konvencionalnih pojmova vrijednosti.

Cijena selotejp-narukvice je četiri hiljade dolara (7.216 KM). I sama cijena još je jedna stvar koja je zasmetala mnogima jer kažu kako potvrđuje da su komadi luksuznih brendova precijenjeni i preskupi.

Video koji prikazuje ovu neobičnu narukvicu brzo je postao viralan na društvenim mrežama, potaknuvši raznolike komentare. “Selotejp ih košta jedan dolar, a dodavanje imena koje već posjeduju nula. Ovo je čista glupost”, komentarisao je jedan korisnik.

Izvor: radiosarajevo

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print