Bajramska poruka glavnog imama Medžlisa IZ Donji Vakuf

0
56

Muslimani širom svijeta u ponedjeljak obilježavaju Kurban bajram. Uprava za vjerske poslove Rijaseta obavještava da će se centralna bajramska svečanost povodom Kurban-bajrama održati dana 12. septembra 2016. godine u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Bajram namaz će predvoditi i bajramsku hutbu kazivati reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović. Vrijeme bajram namaza je u 7,00 sati. Bajram namaz  na području Medžlisa Donji Vakuf klanjati će se na 14 mjesta.U gradu  na 5 mjesta, u Pruscu na  4 mjesta, potom na Guvnima,  u Torlakovacu, Doganovcima, Oborcima i Šeherdžiku.  Uoči bajramskih blagdana gost Radija Donji Vakuf bio je Esad ef. Slipac, glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf:

 “ Bajram treba da obilježimo na islamski način bez konzumiranja alkohola, posjetama rodbini, komšija i prijateljima. Tekbiri tešrik je vadžib od sabaha, dana Arefata, do ikindije četvrti dan Bajrama. Mendub je ništa ne jesti dok se ne klanjanja bajram-namaza. Naš lijepi adet je da poslije bajram-namaza obilazimo mezarja naših rahmetlija. Mi moramo biti primjer mlađim generacijama. Bajram šerif mubarek olsun!”.

Razgovor sa glavnim imamom Medžlisa IZ Donji Vakuf možete poslušati u nedjelju, 11. septembra u program Radija Donji Vakuf, od 11 sati.