Bajramska čestitka glavnog imama Medžlisa IZ Donji Vakuf Esada ef. Slipca povodom Kurban – bajrama

U povodu nastupajućeg Kurban – bajrama, čestitku i bajramsku poruku svim muslimanima u Donjem Vakufu ali i cijelom svijetu,  uputio je i glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf Esad ef. Slipac:

 

„Pred nama su dani Kaurban – bajrama, dani naše radosti, svjetlosti i punine naše vrijednosti. Ti nam dani dolaze da bismo svake godine, kao i svakog puta budili nova osjećanja i davali svježinu u izvršavanju ibadeta i obreda.

Ovaj Bajram nosi dvije dvije značajne vjerničke aktivnosti hadždž i kurban. Ove dvije zajedničke aktivnosti neka i u ovim mubarek danima budu okićene tekbirima, zikrullahom i zahvalom Allahu dž.š.

Bajrami su dani kada se vidno treba da pokaže sloga, ljubav i bratsvo među muslimanima, kada se obilazi rodbina, prijatelji i komšije, kada se izmiruju braća i zaboravlja mržnja kojoj nema mjesta među muslimanima.

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da muslimanima u cijelom svijetu Kurban – bajram bude radost, mira i sreće.

Čini me sretnim da Vam mogu uputiti iskrene čestitke u povodu nastupajućih Kurban – bajramskih dana sa željom da bajramske dane provedemo u dobrom zdravlju, sreći, bereketu, nafaki i međusobnoj ljubavi.“

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf

 

Esad ef. Slipac

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print