Bajević održao radni sastanak sa pomoćnicima, svi oduševljeni njegovim metodama

0
23

 

Atmosfera je, pred početak sastanka, bila vedra i opuštena ali kako su svi naglasili razgovori i diskusije će biti ozbiljni i detaljni. Jedan od pomoćnika našeg selektora, Rusmir Cviko, na pitanje kako je raditi sa Bajevićem bez razmišljanja je odgovorio: “Super”, a zatim nastavio:

“Malo sam u početku bio skeptičan, uglavnom zbog razlike u godinama i straha da će to utjecati na shvatanja o tome šta i kako treba da radimo. Međutim to je bio bezrazložan strah jer se pokazalo da slično razmišljamo i da je jezik fudbala u stvari univerzalan i briše sve granice”, kazao je Cviko.

Utiske o radu sa Bajevićem podijelili su i Slaven Musa i Adnan Čustović. Obojica su istakli kako je čast i privilegija biti dio tima jednog takvog stručnjaka i čovjeka.

“Izvanredno je raditi s njim, ovo je jedan novi momenat u mojoj karijeri. Nisam ranije imao priliku raditi na ovaj način i drago mi je što mogu i dalje učiti i usavršavati se. Kad je u pitanju njegova vizija, znanje, ophođenje prema svojim asistentima, sve je na jednom vrhunskom nivou i ja sam sretan što sam ovdje i što mogu raditi sa gospodinom Bajevićem”, kazao je Musa, dok je Čustović otkrio:

“Osim činjenice da smo iz istog grada moram reći da mi je Duško bio idol. S obzorom na vrijeme u kojem je igrao nisam ga mogao gledati ali sve što sam znao o njemu sada se kroz ovu saradnju potvrđuje. Raditi sa čovjekom koji ima takvo iskustvo i manire je privilegija i čast. I za mene je ovo nova situacija, jer sam prvi put u selekciji na ovaj način i stvarno sam zadovoljan. Impresije su jako dobre, osjećamo uzajamnu povezanost i samo trebamo nastaviti tako. Posvećeni smo poslu i jedino što nas zanima je baraž i da budemo na Evropskom prvenstvu”, kazao je Čustović.

“Bajevićevi pomoćnici su na kraju otkrili da se komunikacija i dogovori vrše i putem ‘WhatsApp’ grupe gdje dijele stavove i razmišljanja, a zatim sve analize i zapažanja šalju selektoru elektronskom poštom. Tu su i telefonski razgovori ali su svima ipak najdraži ovi zajednički sastanci”, piše na zvaničnoj stranici NS BiH.

Klix.ba