Avanturistički park uskoro u Donjem Vakufu?

0
360

Predsjedavajući Općinskog vijeća Naser Rujanac, sekretar Sportskog saveza općine Donji Vakuf Sead Cerić , te mladi iz Omladinske banke Donji Vakuf danas su održali sastanak sa predstavnicima Brdsko-biciklističkog udruženja MTBA iz Mostara, a sve u cilju ideje izgradnje “Avanturističko-adrenalinskog parka na području općine Donji Vakuf.

Naime ovo je jedan dio projeta „BH ADVENTURE TOURS“ kojeg implementira navedeno udruženje iz Mostara a finansira ambasada Sjedinjenih Američkih država u BiH, a učešće u u prvoj fazi istog je uzelo nekoliko mladih i iz naše Općine.

Danas su posjećene i potencijalne lokacije na području Donjeg  Vakufa za koje će biti izrađeni projektni prijedlozi na osnovu kojih će biti moguće pokrenuti aktivnosti razvoja avanturističkog turizma.

Jedna od perspektivnih lokacija je širi lokalitet područja “Parka prirode Ajvatovica”, gdje bi se u budućnosti mogao izgraditi adrenalinski park.

Park bi u mogućnosti imao više ponuda od zipline-a (spuštanje sajlom), penjanje i spuštanje niz stjenu, brdski biciklizam i sl.

“Za početak dobit ćemo idejno rješenje, odnosno gotov projekat, a nakon toga imat ćemo više informacija, kako bi pristupili finansiranju projekta i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa ukoliko bude potrebe. Krajnji cilj projekta jeste razvijanje zajedničkih start-up biznisa ili udruženja koja će raditi u oblasti avanturističkog turizma”, kazao je predsjedavajući Naser Rujanac.

Za budućnost ovaj projekat bi imao veliki značaj jer bi proširio turističku ponudu na području općine Donji Vakuf.