Apel za pomoć: Pomozimo Fehimu da opet bude nasmijan

0
250

Kroz realizaciju akcije “Jedan slatkiš,jedno dijete” učenici i profesori MSŠ Donji Vakuf upoznali su se sa porodicom Omeragić,gdje živi osamnaestogodišnji Fehim.

Fehim inače boluje od Downovog sindroma,a živi sa majkom i mlađim bratom,u teškim uslovima za život.

Predstavnici Vijeća učenika škole su ostali u kontaktu sa ovom, kao i sa svim ostalim porodicama koje su učestvovale u akciji “Jedan slatkiš,jedno dijete”. Međutim, ehimu se stanje pogoršalo.

Pored njegove već urođene bolesti,zdravstveno stanje mu iz dana u dan pogoršava bakterija koja je zahvatila njegov organizam.Pretragama koje su do sad izvršene nije utvrđena tačna bolest,ali se radi o bakterijskom oboljenju.Dalje pretrage i samo liječenje moguće je nastaviti jedino u privatnom kliničkom centru u Sarajevu.

Međutim,za dalje pretrage neophodan je novac,jer se radi o privatnoj klinici.Radi se o iznosu od 2000 KM,koje porodica Omeragić nije u stanju da isplati.

Uprkos tome,Vijeće učenika u saradnji sa upravom MSŠ Donji Vakuf odlučilo da pokrene akciju prikupljanja sredstava za Fehimovo liječenje.Akcija prikupljanja će se provesti kroz našu školu,u periodu od 27. do 31.maja.

Pored toga,u toku iduće sedmice će biti postavljeni štandovi Vijeća učenika u našem gradu,gdje će se simboličnom prodajom kolača prikupljati novac za Fehimovo liječenje(dan i vrijeme prodaje će biti naknadno objavljeno).

Svi građani koji igraze želju da lično učestvuju u ovoj akciji,mogu se javiti predsjedniku Vijeća učenika Vedadu Hadžiću,ili se javiti u Upravu MSŠ Donji Vakuf tokom radnih dana.