Američki grad nije uspio srušiti rekord postavljen na Kupresu, nisu bili ni blizu

Američki grad Kyle nije uspio srušiti Guinnessov rekord postavljen na Kupresu i okupiti najveći broj ljudi s istim imenom na istom mjestu.

Naime, u ovom teksaškom gradu okupilo se oko 1.800 osoba s imenom Kyle, što nije bilo bi blizu dovoljno da se približe Kupresu koji drži rekord još od 2017. godine kada se u ovom gradu okupilo 2.325 Ivana.

Ovo je čak četvrti put da grad Kyle pokušava srušiti Guinnessov rekord.

“Nadamo se da će nam se sljedeće godine pridružiti još više Kylea, kada ćemo ponovno pokušati oboriti rekord na sajmu Kyle 2024.”, poručili su organizatori.

“Naravno da mi je drago što Guinnessov rekord ostaje na Kupresu, ali kako sam već ranije istaknuo i da su ga srušili to bi nama bila samo dodatna motivacija da okupimo još više Ivana što ne bi bio problem”, kazao nam je Matko Ćurković, predsjednik udruge Kupreški kosci koja je i organizirala okupljanje Ivana.

Podsjećamo, na početku je bio cilj dovesti 1.000 Ivana na jedno mjesto, ali puno više ih se prijavilo i prije pet godina pojavilo na Kupresu. To je bio poseban dan za sve Kuprešake i njihove goste o kojem se priča i dan danas. Ovaj događaj ostat će upisan i u Guinnessovoj knjizi rekorda, ali i u povijesti ovog bh. grada.

klix/press

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print