Amer Mrako, Ilija Nakić i Ljubinka Atanasijević predloženi za delegata u Dom naroda Parlamenta F BiH

0
231

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Srednjobosanskog kantona održan je danas u prostorijama Skupštine SBK/KSB u Travniku, na kojoj je izvršen izbor delegata sa područja SBK u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, po uputstvu  dostavljenom iz CIK-a.

Od ukupno devet listi, jedna je bila iz reda Kluba zastupnika Srba, četiri iz reda Kluba zastupnika Bošnjaka  i četiri iz reda Kluba zastupnika Hrvata.

Iz reda srpskog naroda

Predlagač: Ljubinka Atanasijević

Iz reda hrvatskog naroda

Predlagači: Zdenka Džambas, Marko Šaraf, Ilija Nakić,Željka Bošnjak,

Iz reda bošnjačkog naroda

Predlagači:

Amer Mrako, Admir Škandro, Almir Švago, Amir Orlović

Prema uputstvu CIK-a  sa područja Srednjobosanskog kantona na današnjoj sjednici se birao 1 Srbin, 1 Bošnjak, 3 Hrvata i 1 iz reda Ostalih. Budući da se nijedan zastupnik u VIII sazivu Skupštine SBK/KSB nije izjasnio da je iz reda Ostalih, nije ni formirana lista iz reda Ostalih.

Iz reda srpskog naroda, izglasana je Ljubinka Atanasijević, Klub Hrvata sa četiri glasa izglasao je Iliju Nakića, dok je iz Kluba Bošnjaka predložio Amera Mraku, koji je dobio osam glasova.

Kompletna dokumentacija sa posrednih izbora  će se odmah ili najkasnije  u roku od 24 sata  uputiti na potvrđivanje  i dodjeljivanje mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

izvor:Novum.ba