Ambasador Turske i gradonačelnik Izmita danas u Travniku povodom otvaranja porođajnog odjela

0
93

Povodom današnjeg svečanog otvorenja obnovljenog porođajno-ginekološkog odjela JU Bolnice „Travnik“, čije je uređenje finasirano posredstvom vrijedne donacije turskog grada Izmita u iznosu od 300.000,00 eura, jutros je u prostorijama Općine Travnik upriličen sastanak na kojem su prisustvovali ambasador Republike Turske, njegova ekselencija Haldun Koç i gradonačelnik Izmita Nevzat Doğan.

Ovom sastanku je pored načelnika Općine Travnik, Admira Hadžiemrića, kao domaćina ovog sastanka, koji se zahvalio u ime građana Travnka na ovako vrijednom poklonu, prisustvovao i premijer Vlade Srednjobosanskog kantona, Tahir Lendo.

Ovom prilikom naglašen je prijateljski odnos Travnika i Izmita kao partnerskih općina i zajednički projekti kao i opredjeljenost gradonačelnika Doğana da i u budućnosti pomaže naredne projekte koji imaju zajednički interes za sve građane Travnika.

Negova ekselencija Haldun Koç potvrdio je stav Republike Turske da podržava sve inicijative koje povezuju turske i bosanske gradove i građane te da će i dalje nastojati da se unapređuju partnerski odnosi.

„Ovo je uz moderan prak sa košarkaškim igralištem pored Osnovne škole “Travnik”, koji je također poklon Izmita, još jedan primjer prijateljstva i želje da građani Travnika znaju da imaju prijatelje koji su spremni da im pruže podršku“, kazao je na kraju Hadžiemrić.

izvor:novum.ba