Algarve, mjesto dugih pješčanih plaža

0
10

Portugal se već više puta dokazao kao uspješna destinacija koja privlači turiste iz svih krajeva svijeta. Teško je započeti, jer ne postoji lokacija koja ne oduševljava svojim prirodnim ljepotama i bogatim sadržajima. Algarve je još jedna lokacija koja oduševljava, a nalazi se na južnom dijelu Portugala na jugozapadnom rtu Evrope.

Mnogi će Algarve opisati kao mjesto obasjano suncem i jedinstvenim draguljem s krasnim pješčanim plažama i bogatom historijom čiji se tragovi nalaze na svakom koraku. Turizam ovdje čini glavnu gospodarsku djelatnost. Osim bogatom turističkom ponudom mogu se pohvaliti proizvodnjom hrane kao što su smokve, bademi, rakovi i ribe.

 • Algarve, mjesto obasjano suncem

  Algarve, mjesto obasjano suncem

  FOTO: AGENCIJE


Duge pješčane plaže od žutog pijeska okružene visokim stijenama od 20 do 50 metara zaštitni su znak Algarve i svih njegovih ljetovališta. Unatoč tome što se nalazi na hladnom dijelu Atlantika, more je na južnom dijelu puno toplije nego na sjeveru Portugala.

Lisabon je najposjećenije mjesto u Portugalu, a odmah iza njega slijedi spomenuto ljetovalište. Algarve se nalazi na mjestu gdje ocean naglo skreće preme Gibraltaru i ulazi u Sredozemno more. Cijela regija prostire se od Sagresa na zapadu do Tavire koja graniči sa Španijom na istoku.

 • Mjesto obiluje turističkim kompleksima i apartmanima

  Mjesto obiluje turističkim kompleksima i apartmanima

  FOTO: AGENCIJE


Mjesto obiluje turističkim kompleksima i apartmanima koji se nalaze u neposrednoj blizini obale te prekrasnim bijelim kućama sa smeđim crijepom te bež i okvirima čija arhitektura uvelike podsjeća na kuće iz Andaluzije. U glavnim ulicama moći ćete primjetiti šare pločnika kao i širom Portugala, što je još jedan zaštitni znak.