Aktivnosti policijskih službenika MUP-a SBK/KSB u vezi koronavirusa

0
68

 

U cilju očuvanja zdravlja ljudi i sprečavanju širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona provode koordinirane aktivnosti u saradnji sa nadležnim zdravstvenim i inspekcijskim službama, kao i drugim organima i institucijama.

Takve aktivnosti se, između ostalog, ogledaju u kontroli osoba na terenu kojima su izdata Rješenja o izolaciji od strane nadležnog sanitarnog inspektora u trajanju od 14 dana, kao i na prikupljanju saznanja o svim eventualnim kršenjima naloženih mjera i ograničenja u vezi navedene problematike.

U slučajevima kada se utvrdi da kontrolisane osobe ne poštuju navedena rješenja, službenici policije će to evidentirati i protiv njih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

Ukoliko građani imaju informacije o bilo kakvom nepoštivanju naloženih mjera i ograničenja, posebno o osobama koje nepoštuju rješenja o izolaciji, kao i o osobama koje nisu dobile rješenja, a postoje uvjeti za njihovo donošenje, to mogu prijaviti u najblližu policijsku stanicu pozivom na besplatni telefonski broj 122.