Aktiv direktora osnovnih škola Travnik traži od Vlade SBK/KSB instrukcije

0
40

Aktiv direktora osnovnih škola sa područja općine Travnik obratio se aktom Ministarstvu obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, premijeru i Vladi ovog kantona sa zahtjevom da im se dostavi instrukcija za dalje postupanje vezano za problematiku prijevoza učenika.

U aktu se navodi da, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, ne mogu provesti postupke direktnog sporazuma sa prijevoznicima prema dostavljenoj instrukciji ministarstva.

U aktu se zahtijeva da se iznađe rješenje ovog problema, te naglašava da bi u budućnosti moglo doći do većeg bojkota roditelja i tužbi prema Vladi SBK/KSB.

Ovim povodom oglasio se i načelnik općine Travnik koji je naveo: “Problem prijevoza djece u školu, nažalost, još uvijek nije u potpunosti riješen. Po ko zna koji put ponavljam da to nije nadležnost Općine Travnik i mene kao načelnika, ali ne mogu a da ne tražim informacije od nadležnih u Vladi Srednjobosanskog kantona. Dobio sam informaciju da se ova neprijatna situacija polako rješava i da će djeca ubrzo imati obezbijeđen prijevoz. Kao načelnik Općine Travnik ću nastaviti pratiti situaciju i poduzimati mjere iz svoje nadležnosti, te o svemu blagovremeno obavještavati javnost.“.