Adela Kadirić , osnivačica Book my hostes gošća Radija Donji Vakuf

0
36

 

Fondacija budućnosti u BiH u saradnji sa njemačkom firmom BOOK my hostes startup -om organizuje danas i sutra takmičenje za mlade Donjeg Vakufa i općina naše regije  koje se održava u prostorijama JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.

Adela Kadirić , osnivačica  online platforme  za personal – Book my hostes – danas je gošća programa Radija Donji Vakuf.

Razgovor možete slušati od 13 sati na 88 MHz ili direktno na:

 

„ Ja sam prije pet godina, živeći u Njemačkoj, osnovala navedenu kompaniju koja olakšava potragu za pomoćnim radnicima, ljudima, studentima, za sajmove, evente i razne događaje. Inače se to tradicionalno  radi podsredstvom agencija, a Book my hostes omogućava da digitalnim putem puno brže, na njemačkom tržistu,  pronađete  uposlenike za tri –  četiri dana. Saradnja sa BH Fondacijom budućnosti traje  već tri godine gdje BOOK  my hostes i ja lično podržavamo rad Fondacije koja se  zaista  posvećuje mladim ljudima na pravi način, kroz mentorstvo, razvijanje pravog stava,  kako bi  pružili mogućnost mladima da rade na realnom problemu.” – kazala je za Radio Donji Vakuf, Adela Kadirić