Tjestenina u sosu od gljiva

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 400 g tjestenine

– 1/2 glavice bijelog luka

– 500 g svježih gljiva

– 500 ml vrhnja za kuhanje, može i manje, po želji

– 1 kašičica suhog biljnog začina

– peršin, po ukusu

Priprema:

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi.

Dok se tjestenina kuha, gljive isjeći na listiće, a bijeli luk i peršin isjeći što sitnije.

Zagrijati ulje propržiti gljive, pa dodati bijeli luk i još malo pržiti. Zatim dodati vrhnje za kuhanje, pa prokuhati sve zajedno.

Vrhnje dodavati po malo, da ne bude previše rijetko. Začiniti po ukusu.

Dodati peršin i miješati. Kada se dobije sos željene gustine u njega dodati kuhanu tjesteninu, pa miješati da se sve lijepo sjedini.

Sipati u tanjire i odmah poslužiti.

Prijatno!

Izvor: N1

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print