Sastojci:
(za 4 osobe)
– 400 g tjestenine
– 1/2 glavice bijelog luka
– 500 g svježih gljiva
– 500 ml vrhnja za kuhanje, može i manje, po želji
– 1 kašičica suhog biljnog začina
– peršin, po ukusu
Priprema:
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi.
Dok se tjestenina kuha, gljive isjeći na listiće, a bijeli luk i peršin isjeći što sitnije.
Zagrijati ulje propržiti gljive, pa dodati bijeli luk i još malo pržiti. Zatim dodati vrhnje za kuhanje, pa prokuhati sve zajedno.
Vrhnje dodavati po malo, da ne bude previše rijetko. Začiniti po ukusu.
Dodati peršin i miješati. Kada se dobije sos željene gustine u njega dodati kuhanu tjesteninu, pa miješati da se sve lijepo sjedini.
Sipati u tanjire i odmah poslužiti.
Prijatno!
Izvor: N1