Zapečena tjestenina sa gljivama

Kremasta tjestenina koja se brzo priprema.

Sastojci:

– 400 g tjestenine

– sol

– 4 kašike maslinovog ulja

– 300 g šampinjona

– malo brašna za posipanje

– 600 ml mlijeka

– 1 kašika suhog biljnog začina

– 1 kašika senfa

– biber

– 170 g kačkavalja

– 25 g parmezana

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite. Stavite je u nauljenu vatrostalnu posudu.

Na maslinovom ulje malo prodinstajte gljive. Pospite ih brašnom i promiješajte. Lagano zalivajte mlijekom uz miješanje, kuhajte oko pet minuta.

U sos dodajte suhi biljni začin, senf, sol, biber i rendani kačkavalj, pa kuhajte još par minuta dok se sos ne zgusne.

Tjesteninu prelijte sosom, pospite rendanim parmezanom i stavite u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni da se zapeče, oko 15 minuta.

Prijatno!

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print