ADRA i AZAD organizuju podjelu paketića za 215 mališana iz Donjeg Vakufa

0
75

Humanitarna organizacija ADRA u saradnji sa donjovakufskom Asocijacijom za aktivno društvo – AZAD po treći put realizuje projekt “Djeca pomažu djeci”, podjelu paketića mališanima Donjeg Vakufa.

 

Kako je to bilo i prethodnih, i ove godine novogodišnje paketiće u Donjem Vakufu dobit će učenici prvih razreda, djeca iz vrtića te učenici osnovci sa teškoćama u razvoju.

Projekat  “Djeca pomažu djeci” se realizira tako što djeca iz raznih krajeva Njemačke pripremaju novogodišnje paketiće za djecu koja žive u Bosni i Hercegovini. ADRA će u saradnjim sa svojim partnerskim nevladinim organizacijama ove godine podijeliti oko 3.000 paketića za mališana u Banja Luci, Prijedoru, Bosanskoj Gradišci, Doborju, Prnjavoru, Zenici, Drvaru, Bosanskom Petrovcu, Bosanskom Grahovu, Zvorniku, Jablanici, Konjicu, Busovači, Gornjem Vakufu, Sarajevu, Bugojnu, Maglaju i Donjem Vakufu.

Podjela novogodišnjih paketića za 215 mališana Donjeg Vakufa biće održana u srijedu 16. decembra u prostorijama Doma kulture u 13 sati.