Pripreme za Izbor sportiste Donjeg Vakufa za 2015. godinu pri kraju

0
73

U organizaciji Sportskog  saveza općine Donji Vakuf,  trinaesta sportsko-revijalna manifestacija Izbora najboljih sportista općine Donji Vakuf za 2015. godinu biće održana 5. februara u Domu kulture u Donjem Vakufu.

Donjovakufska sportska porodica u 2015. godini nije se uvećavala, tako da se broj aktivnih sportskih kolektiva u Donjem Vakufu  zadržao na 14 organizacija, koje  djeluju i aktivno rade na postizanju boljih rezultata.

Pored nagrada i priznanja koja će biti dodijeljena u trinaest kategorija, ove će godine po prvi put biti uručena i nagrada za Sportsku ličnost godine koju bira internet javnost.

Ispred Sportskog saveza općine Donji Vakuf napominju da su pripreme za manifestaciju pri kraju.

 

„U saradnji sa urednikom donjovakufskog portala Dvvijesti Harunom Rujancem, Sportski savez općine Donji Vakuf ove godine će dobiti i Sportsku ličnost godine koju biraju čitatelji portala. Predloženi kandidati: Armin Duzić, Amina Abdibegović, Admir Šutković, Minela Habibović, Nedim Mustafica i Haris Vučić su uspješni sportisti sa izuzetnim rezultatima“, kazao nam je Sead Cerić, sekretar općinskog Sportskog saveza.

Iako je tradicija da se manifestacija Izbora najboljih sportista i sportskih ekipa Donjeg Vakufa održava krajem mjeseca januara, ove godine će to biti u prvoj sedmici  februara, zbog obaveza općinskih delegata prema Sportskom savezu SBK i Izboru sportiste kantona za 2015 godinu.

„Općina Donji Vakuf ove godine je domaćin manifestaciji Izbora najboljeg sportiste SBK za 2015. godinu, i mi se domaćinski i prilagođavamo kantonalnom izboru čiji je organizator je Sportski savez SBK“, dodao je Cerić.

Pokrovitelj Izbora najboljih sportista i sportskih ekipa Donjeg Vakufa za 2015. godinu je općina Donji Vakuf.