Ćiro Blažević postao počasni građanin Travnika: Obišao sam planetu i svugdje isticao moj grad

Miroslav Ćiro Blažević izabran je za počasnog građanina Travnika na danas održanoj sjednici općinskog vijeća.

Odlukom općinskog vijeća “trener svih trenera” izabran je za počasnog građanina rodnog Travnika, a taj prijedlog danas je dobio saglasnost većine u vijeću, a u video poruci na jedinstven način, uprkos bolesti, zahvalio se načelniku Kenanu Dautoviću, predsjedavajućoj vijeća te vijećnicima.

“Ako me pitate jesam li zaslužio ovo priznanje, jesam! Obišao sam planetu, uzduž i poprijeko, i uvijek sam govorio da sam iz rodnog Travnika”, poručio je Blažević.

U posljednje vrijeme pojavile su se informacije da Blažević želi doći u Travnik, ali je samo nekoliko dana poslije tu informaciju demantovao uz obrazložio uz informaciju da mu njegovo zdravstveno stanje ne omogućava da putuje.

Blažević već neko vrijeme vodi bitku s karcinomom, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo što je ponovio i u posljednjem intervjuu.

Načelnik Travnika Kenan Dautović je kazao da je Ćiro gdje god je išao i šta god da je radio govorio da je iz Travnika.

“Njegovi roditelji su željeli da se odrekne nadimka Ćiro, ali i u Zagrebu su mu skandirali ‘Ćiro, Ćiro’ i ostao je Ćiro. Bio je trener brojnih selekcija, s Hrvatskom je bio treći na svijetu, vodio je dosta klubova i gdje god je hodio, spominjao je odakle je”, kazao je Dautović.

U Travniku će 3. maja biti održana humanitarna utakmica zvijezda hrvatske i bh. selekcije na stadionu Pirota kako bi se prikupila novčana sredstva za opremanje dva informatička kabineta.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print