Travnik: Ukraden golf 7 ispred zgrade

0
192

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 24.08.2020.godine oko 00,35 sati u PS Travnik je prijavljeno da je u naselju Kalibunar, općina Travnik, od strane NN počinioca ili više njih ukradeno putničko motorno vozilo marke VW Golf VII, godina proizvodnje 2014., vlasništvo B.A.. Prema prijavi vozilo je u vrijeme krađe bilo parkirano ispred zgrade u navedenom naselju. 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Travnik koji su pristupili poduzimanju zakonom propisanih mjera i radnji, u cilju rasvijetljavanja prijavljenog krivičnog djela.  

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 8 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirana je 21 saobraćajna nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 267 prekršajnih naloga, od  kojih je 17 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 25 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila