Neka igre počnu: Ko propušta prvo kolo m:tel Premijer lige BiH?

0
60

Pauzi je došao kraj, a ljubitelji fudbala, onog domaćeg, danas dolaze na svoje.

Utakmicom Sloboda – Radnik od 17.30 sati na Tušnju starta nova sezona elitnog razreda našeg fudbala koja će se zvati m:tel Premijer liga BiH.

Iako je epidemiološka situacija u našoj zemlji mnogo puta gora nego prije dva mjeseca, kada je FSBiH odlučio da se fudbal ne može igrati, sada su stigle nove naredbe – “PLBiH se mora igrati, pa makar klubovi morali nastupiti sa juniorima”.

Odjednom je za Milorada O. Laleta, predsjednika TK FSBiH, te sektor za sport, kojeg vodi izvršni direktor Elmir Pilav, zdravlje fudbalera i svih onih koji su uključeni u utakmicu “manje bitno”, a mnogo je važnije da se fudbal igra… Da nije žalosno, bilo bi smiješno, jer valjda je sada svima jasno pod čijom je dirigentskom palicom “odsviran prekid” prošle sezone.

No, vratimo se m:tel Premijer ligi BiH za sezonu 2020/21. Danas su na rasporedu četiri meča, a izuzev meča na Tušnju sastaju se: Borac – Mladost DK (18 sati uz TV prijenos na Arena Sport), Zrinjski – Olimpic (20 sati) i Željezničar – Velež (20. 30 sati – TV prenijes na Arena Sport).

Zbog akomuliranih kartona iz prošle sezone (crveni i tri žuta), uvidom u Comet sistem, deset fudbalera propustit će 1. kolo.

Amar Osim, trener Želje, večeras neće moći računati na Mehmeda Alispahić, dok će Vinko Marinović, trener Sarajeva, na gostovanju kod Krupe biti lišen usluga Amara Rahmanovića.

Ivan Kostić i Nermin Crnkić moraju odraditi suspenziju u dresu Tuzla Cityja, na gostovanju kod Širokog Brijega, dok su prema informacijama sa Cometa van storoja i po dvojica igrača Mladosti (Kerim Bajrić, Nemanja Nikolić), te Olimpika (Fadi Egho i Aid Tabaković). Prvo kolo “preskočit” će i Đorđe Peulja (Krupa) i Muhibija Kavazović (Sloboda).

Izvor: Faktor