DONJI VAKUF: Otvoren 6. Sajam obrta,poduzetništa i turizma SBK/KSB

0
93
gostisajam

U prisustvu općinskih i kantonalnih zvaničnika, gostiju i brojnih posjetilaca danas je u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu svečano otvoren 6. Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK/KSB.

gostisajam

Ovogodišnja sajamska manifestacija okupila je veliki broj izlagača iz cijele BiH, a u Sportskoj dvorani Donji Vakuf tokom tri dana trajanja sajma svoje proizvode izlagat će proizvođači iz oblasti metalne, drvne, tekstilne i prehrambene industrije iz cijele BiH. Ovogodišnji, šesti po redu Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK-a, zvanično je otvorio premijer SBK Tahir Lendo.

lendosajam

Brojnim gostima, posjetiocima i izlagačima dobrodošlicu u Donji Vakuf poželjeli su načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić, Ibrahim Ajanović član UO Udruženja obrtnika te Željko Babić predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH.

nacelniksajam

Svečanost otvaranja sajma svojim nastupom upotpunili su članovi KUD Nakib Abdagić Kiban iz Donjeg Vakufa i solist Rijad Rahmanović.

Pokrovitelji Sajma obrta, poduzetništva i turizma SBK su Vlada SBK/KSB, Općina Donji Vakuf, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK, Ministarstvo privrede SBK te općine Travnik, Gornji Vakuf – Uskoplje, Bugojno, Busovača, Fojnica, Kreševo, Jajce i Kiseljak.

Sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK otvoren je za posjetioce u prostorijama Sportske dvorane trajat će do petka 24. Novembra.