Povodom Dana djeteta poklanjaju Vam djeca i saradnici Dječije scene Teatra Fedra Bugojno pjesmu “Beskrajem djetinjstva” za sretno djetinjstvo i odrastanje.

0
74

Na Dječijoj sceni Teatra FEDRA Bugojno traje predivan “Beskraj djetinjstva”,pun umjetnosti,znanja i čovječnosti kojima ova djeca,tinejdžeri i mladi ukazuju na vrijednosti sretnog odrastanja uz prave vrijednosti koje se pronose životom promovišući umjetnost i znanje. Njihov prijatelj,dječak anđeoskog glasa,Marko Bošnjak,pridružio se ovoj teatarskoj bajci i zajedno sa talentiranom članicom teatra Larisom Burko,uz muzičku pratnju orkestra i hora  sa Dječije scene Teatra Fedra Bugojno, izveli su pjesmu “Beskrajem djetinjstva” u cilju promovisanja ideje sretnog djetinjstva i odrastanja kroz teatarsku umjetnost i širenje znanja i humanih pouka.

Riječi pjesme nastavnice Vernese Manov komponovala je i muzički aranžirala nastavnica Aida Cerić iz Prve osnovne škole Donji Vakuf,a zaslužan za ovaj snimljeni spot u produkciji Teatra Fedra Bugojno je Edin Ćatić Bato. Orkestar čine: Aida Sušić,Amila Hamzić,Haris Bukarić,Eldar Dadić i Meho Manov.Program “Teatrom ,bajkom i filmom učimo sretno djetinjstvo” podržan je od strane FMON-a. Premijerno pjesmu “Beskraj djetinstva”, putem talasa Radija Donji akuf istu možete poslušati u jutranjem dijelu programa od 10,30 i u popodnevnim terminima od 13,00 i nešto iza  18,00 sati. Sretan vam,djeco,vaš dan!