Sastojci:
Glavica karfiola,
2 kašike ulja,
1/2 kašičice mljevenog đumbira,
kašičica kumina, mrkva,
crvena paprika,
2 paradajza,
2 kašičice korijandera u prahu,
1/4 kašičice ljute paprike,
1/2 kašičice kurkume,
so,
biber,
šaka nasjeckanog peršuna,
limeta.
Priprema:
1. Karfiol podijelite na cvjetove i kuhajte na pari. Ohladite ledenom vodom i ocijedite. Veće cvjetove narežite na četiri dijela pa stavite sa strane. Nasjeckajte mrkvu i crvenu papriku na kockice.
2. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte 1/2 kašičice đumbira i kašičicu kumina te mrkvu i papriku i kratko popržite. Dodajte karfiol, promiješajte i dinstajte nekoliko minuta.
3. Narendajte paradajz i nasjeckajte koru. Umiješajte paradajz, 2 kašičice korijandera, 1/2 kašičice kurkume, na vrh noža ljutu papriku, malo soli i bibera. Dinstajte dok tečnost od paradajza ne ispari. Na kraju dodajte peršun i sok od jedne limete, još jednom prokuhajte i poslužite.