Grčki jogurt je u kombinaciji s orasima i medom jednostavno rajskog okusa. Međutim, ta se namirnica rijetko nalazi na našoj listi za kupovinu. Za mnoge je taj poseban jogurt previše mastan. Doduše, grčki jogurt ima nešto više kalorija od normalnog jogurta. Ali, to je prednost.
Naime, tako se stabilizira razina šećera u krvi te se izbjegavaju napadaji gladi. Dakle, bolje je pojesti porciju zasitnog grčkog jogurta nego voćni jogurt – koji sadrži više šećera, prenosi miss7hr.
Kad dođeš kući nakon napornog radnog dana, ima li što bolje od neke fine slastice. Ako se bojiš da ćeš se udebljati – s ovim cheesecakeom ne moraš strahovati. Možeš ga čaj jesti i za doručak! U ovom receptu je grčki jogurt u glavnoj ulozi. Učinit će kolač fino kremastim, a zahvaljujući velikoj količini bjelančevina je i zdrav!
Sastojci
Za biskvit
• 75 g pirovog brašna
• 1 žličica soli
• 70 g ksilitola
• 120 g ulja od suncokreta ili rastopljenog maslaca
• 2-4 žlice vode
Za kremu
• 250 g grčkog jogurta
• 125 g svježeg sira
• 1 ½ žličica ekstrakta vanilije
• ¼ žličice soli
• ½ žlice soka od limuna
• 100 g ksilitola
• 1 žlica kukuruznog škroba
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stepeni (gore/dolje).
2. Sve sastojke za biskvit pomiješaj pa stavi u kalup za pečenje. Potom stavi u pećnicu te peci oko 15 minuta.
3. U međuvremenu možeš izmiksati sastojke za kremu. Zatim ih raspodijeli po ohlađenom biskvitu.
4. Kolač opet stavi u pećnicu i peci dok krema ne postane fino smeđe boje.
5. Izvadi kolač te ostavi da se ohladi. Stavi kolač na najmanje osam sati u hladnjak (ili preko noći).
izvor: pogled.ba