Crveni križ SBK organizovao VI druženje dobrovoljnih darivalaca krvi

0
91
ckmladi

Crveni križ SBK danas je upriličio “VI Druženje dobrovoljnih darivalaca krvi” na izletištu  Duboka u općini Bugojno. Druženju je prisustvovalo oko 50 darivalaca krvi.
Druženju sa velikim humanitarcima odazvali su se generalni sekretar Crvenog križa FBiH gosp. Namik Hodžić, predsjednik Crvenog križa FBiH Ivo Juričević, generalni sekretar Društva Crvenog križa BiH Branko Leko. Predstavnici mladih iz strukture Crvenog križa SBK su također prisustvovali druženju, te su imali priliku da razgovaraju i razmijene iskustva sa kolegama iz drugih općina, ali i sa liderima Crvenog križa  BiH.

ckmladi

Prisutnima su se obratili gosti iz Crvenog križa BiH, te predsjednik Crvenog križa SBK gosp. Marijan Lovrenović, a druženje je otvorio sekretar Crvenog križa SBK Refik Džaja.
U svom obraćanju zahvalili su se darivaocima krvi na humanosti i istakli koliko znači darivanje krvi i koliko je to bitno za sve građane, napomenuli su i da treba raditi na animiranju i uključivanju što većeg broja mladih u sekcije darivanja krvi.Namik Hodžić je istakao da se organizacija Crvenog križa zalaže i trudi da ostvari što bolja prava i pogodnosti za darivaoce krvi.  Posebni gosti ovog druženja bili su darivaoci iz Zenice i Zavidovića.