Festival Fedra / U Donjem Vakufu izvedena pozorišna predstava za najmlađu publiku „Žabac i stranac“.

0
155

 

U prostorijama donjovakufskog Doma kulture, ovog  jutra u okviru uspješne saradnje između JU centar za kulturu,informisanje i sport Donji vakuf i KSC Bugojno organizaora 47. Tetarskog festivala FEDRA, najmlađi naši sugrađani imali su priliku pogledati predstavu za djecu „Žabac i stranac“ Dječijeg pozorišta Eko Art Bugojno Azre Huskić i Sanje Krnjajić.

„ Predstava je rađena po jednom tekstu holandskog autora i govori o tome da li je strano- strašno da li se onoga što nam je strano i nepoznato trebamo bojati ili nekao treba da otvorimo srce i istražimo to što je strano. Možda da vidimo da to može biti i jako prijatno da nas može obogatiti. Predstava je namjenjena djeci ali mogu je pogledati i stariji“ – istakla je Sanja Krnjajić .

Eko Art Bugojno, Dječije pozorište iz Bugojna na ovogodišnjem 47. Tetarskom festivalu Fedra , predstavili su se u okviru pratećeg programa za djecu „ Fedrica“. Prema riječima Sanje Krnjajić, mališani u Bugojnu  su jako dobro prihvatili ovu predstavu, što je slučaj i za publiku u Donjem Vakufu.