Predavanje za mlade u sklopu društveno – edukativnog projekta

0
86

Sinoć, 18.marta,u prostorijama Medžlisa IZ Donji Vakuf održano je prvo predavanje i druženje mladih u sklopu društveno –edukativnog projekta koji zajedno realiziraju Medžlis IZ Donji Vakuf, Asocijacija za aktivno društvo AZAD i Općina Donji Vakuf u saradnji sa Koordinacijom bošnjačkih nevladinih organizacija . Realizaciju projekta, finansijskom podrškom, omogućila je Općina Donji Vakuf. Tema predavanja bila je „Halal i haram u ishrani muslimana“. Prisutnima se se obratili  Ismail ef. Elkaz, koordinator projekta  i Esad ef. Slipac, glavni imam Medžlisa IZ Donji Vakuf.

-Cilj projekta je osposobiti mlade Donjeg Vakufa da na adekvatan način odgovore društvenim izazovima aktuelnim u Donjem Vakufu uz primjenu naučnih metoda rada sa mladima, pozitivnih iskustava i vjerskih doktrina plemenite vjere Islam, istakao je Ismail Elkaz, imam Šehidske džamije Prusac i koordinator projekta.

 

Projektom je planirano da se tokom šest mjeseci trajanja educiraju mladi Donjeg Vakufa putem organiziranja foruma, tribina, druženja i radionica koje će biti organizovane svakih 15 dana u prostorijama Medžlisa IZ Donji Vakuf, zgrade Općine Donji Vakuf i po potrebi na terenu . Edukacije će obuhvatiti oko 40 mladih u različitim kategorijama: učenici, studenti, svršenici fakulteta, mladi službenici izvršne i zakonodavne vlasti te mladi uposlenici Islamske zajednice.