Donjovakufski rukometaši sinoć zabilježili pobjedu u Jajcu

Izvještaj : Rukometnog kluba Donji Vakuf
Naši rukometaši su izdržali žestoku borbu u gostima i odnijeli pobjedu u nevjerovatno napetoj utakmici protiv RK Jajce! **Rezultat 32:31** u korist **Donjeg Vakufa** jasno pokazuje da je svaka sekunda na terenu bila presudna.
**PRVO POLUVRIJEME**:
Naši momci su silovito ušli u meč, dominirajući i stvarajući prednost od čak 4 gola razlike u nekoliko navrata. **Huber** je bio nezaustavljiv, a odličnu podršku u napadu pružali su mu **Kero** i **Kolašinac**. Međutim, domaćini se nisu predali – do kraja poluvremena uspjeli su da izjednače rezultat na **19:19**, što je dodatno podiglo napetost.
**DRUGO POLUVRIJEME**:
Početak drugog poluvremena donosi pravu dramu. Obje ekipe su davale sve od sebe, a i atmosfera u publici je bila užarena. U trenucima kada su svi mislili da će meč otići na stranu domaćina, naši momci su zategli odbranu i pokazali karakter. Na kraju je presudila timska borbenost!
Kada je postalo najteže, ukazali su se **Huber** sa **11 pogodaka**, **Kero** i **Kolašinac** s po **6 pogodaka**, dok su bitne golove postigli i **Manjušak (2), Žuljko (3), Kovač (2), Verem (1), Duvnjak (1)**. Naši golman Hajder je odradio fantastičan posao, čuvajući mrežu u ključnim momentima, a golman Jašarević je odbranio penal kada smo imali igrača manje.
**ZADNJI MINUTI**:
U zadnjim minutama, sve je bilo otvoreno – **31:31** i samo sekunde do kraja. No, upravo tada dolazi naša posljednja prilika! Brza akcija i precizan šut – **pobjedonosni gol!** Domaća publika u dvorani je zanijemila, a naši igrači su slavili još jednu fantastičnu pobjedu!
### **Sljedeća utakmica: RK ISKRA Bugojno – Zarekao se tim Donjeg Vakufa, bodovi ostaju kod nas!**
**Vidimo se u našoj dvorani! 🔥**
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print