U Jablanici nastavljeni sanacijski radovi i obnova infrastrukture

Gradski staž civilne zaštite Grada Konjica neprekidno upravlja akcijama zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na područjima pogođenim nedavnom prirodnom nesrećom. Aktivnosti zbrinjavanja ugroženog stanovništva odvijaju se intenzivno.

Tri stručne komisije su stalno na terenu i procjenjuju štete nastale uslijed obilnih padalina. Svi raspoloživi resursi angažirani su u akcijama zaštite i spašavanja, a prioritet je obnova putne infrastrukture u najpogođenijim dijelovima grada. Građevinska mehanizacija konstantno radi na uspostavi prometnih veza kako bi se olakšala komunikacija i dostava pomoći.

 

Jablanica: Nastavak sanacijskih radova i obnova infrastrukture

Opskrba električnom energijom ponovno je uspostavljena u svim naseljenim mjestima, osim dijela Donje Jablanice, gdje radnici Komunalnog poduzeća rade na popravku vodovodne mreže, dok BH Telecom obnavlja telekomunikacijske veze.

Putevi prema nekim naseljenim mjestima na području općine Jablanica još su u prekidu. Tijekom dana nastavljeni su radovi na čišćenju ruševina u Donjoj Jablanici, a volonteri i građevinska mehanizacija rade na čišćenju puteva i objekata oštećenih u poplavama. Aktivnosti su u tijeku na područjima Zlatina, Mirki, Čehara, Čivelja i drugih pogođenih lokaliteta.

Posebna pozornost posvećena je osposobljavanju magistralne ceste M-17-5 Jablanica-Blidinje. Stručni timovi svakodnevno obilaze teren, procjenjuju štete i daju preporuke za njihovo otklanjanje. Dostava hrane i lijekova za stanovnike na pogođenim područjima također se redovito provodi.

Očekuje se da će radovi i procjene nastaviti u narednim danima kako bi se što prije sanirale posljedice prirodne nepogode.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print