Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Donji Vakuf

Danas je u Velikoj sali JU Centar za kulturu, informisanje i sport upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća Donji Vakuf na kojoj su dodijeljene općinske zahvalnice i najviša općinska priznanja.

Sjednicu je otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Muhamed Hodžić koji je pozdravio sve prisutne i i uputio iskrene čestitke povodom Dana općine. Predsjedavajući je uputio srdačne pozdrave i svim predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, direktorima javnih ustanova i preduzeća, te brojnim gostima iz prijateljskih gradova, kako iz naše države, tako i iz inostranstva.

 

Načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić je u svom izlaganju na samom početku pozdravio sve prisutne i čestitao im  14. septembar – Dan općine Donji Vakuf. Načelnik je naglasio kako je ovo njegov posljednji javni govor s pozicije načelnika Općine, te je istakao kako je svih ovih godina s ponosom služio svim građanima Donjeg Vakufa. Tokom svog mandata, sve ono dobro što je urađeno, to su zasluge svih nas, a za sve loše stvari, ja preuzimam odgovornost.

Općinski načelnik je također istakao da je u toku predizborna kampanja i poželio sreću svom nasljedniku.

 

Predsjednik općinske Komisije za izbor i priznanja Husmir Smajić  je saopćio odluku komisije o dodjeli najviših Općinskih priznanja, pa su tako ovogodišnji laureati:

 

 

 

Dr. Anes Ajanović, Općinska zahvalnica za doprinos afirmaciji i jačanju ugleda Općine Donji Vakuf

Dr. Anes Ajanović bio je dio sanitetske službe 2. Bataljona 770. Slbbr. Svojim nesebičnim angažmanom uvijek je pri ruci za sve pacijente koji dolaze s područja naše općine, te svojim kontinuiranim radom doprinosi afirmaciji i jačanju Donjeg Vakufa.

 

 

Čepalo Husein, Općinska zahvalnica za doprinos očuvanju kulturno – historijske baštine.

Profesor Husein Čepalo je kao društveno angažovan član svoje zajednice organizovao mnoge kulturne manifestacije, te se bavio istraživanjem duhovne I kulturne historije uskopaljske doline. Nagradu u njegovo ime primio je njegov brat.

 

Đulović Mehrudin, Općinska zahvalnica za humano djelo

.

Mehrudin je svojim humanim djelom spasio život našem sugrađaninu Alenu Osmiću tako što mu je donirao dio ograna – jetre.

 

Prof. dr. Halil Mehtić je dobitnik nagrade 14. Septembar – za doprinos afirmaciji i jačanju ugleda Općine Donji Vakuf

Iznimno je zaslužan za konsolidaciju vjerskog života po završetku proteklog rata na području naše općine, a njegovom zaslugom obezbijeđena su sredstva za izgradnju porušenih džamija, Hadžijusufove džamije i Duzića džamije. Prof. Mehtić je jedan od rijetkih sugrađana koji je postigap najviđa naučna zvanja I jedini nosilac časnog zvanja akademika.

 

Omladinsko udruženje “Fajkaš” za doprinos adirmaciji i jačanju ugleda Općine Donji Vakuf.

Omladinsko udruženje “Fajkaš” postoji od 1997. Godine I broji preko 200 članova, uglavnom omladinaca. Udružemke je kreator mnogih događaja koji doprinose jačanju ugleda naše općine.

 

Titula počasnog građanina Donjeg Vakufa, Alinur Aktaš

Titulu počasnog građanina Donjeg Vakufa dobio je Alinur Aktaš za podršku i doprinos razvoju Općine Donji Vakuf. Alinur Aktaš je dugogodišnji turski političar, rukovodilac I društveno – politički radnik koji se neprojeno puta dokazao kao prijatelj naše općine i svih njenih građana.

Alinur Aktaš se tokom svog emotivnog obraćanja zahvalio Načelniku, Općinskog vijeću kao i svim građanima Donjeg Vakufa što su mu ukazali čast i dodijelili titulu počasnog građanina.

 

 

 

 

Današnju svečanu sjednicu, svojim nastupom su uveličali i članovi VIS Forte Donji Vakuf koji su izveli nekoliko muzičkih numera i recitacija, a nastup su upotpunili i učenici Muzičke škole nastavnice Mirele Hodžić.

 

 

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print