Održan 4. seminar službenih lica Mladih SBK / KSB

U nedjelju 08.09.2024. godine u Travniku je održan stručni seminar za službena lica Lige mladih SBK / KSB, kojem su prisustvovali sudije, delegati, treneri i predstavnici klubova. Cilj seminara bio je unapređivanje znanja i vještina učesnika u vezi sa pravilima igre, etikom, te primjenom savremenih tehnika treniranja i suđenja.

Seminar je nakon kratkog govora sekretara Saveza SBK / KSB Tarika Dervića, direktora Turističke zajednice općine Travnik Samera Dolovca zvanično otvorio predsjednik saveza  KKS SBK / KSB Suad Hodžić.

Veliku čast i privilegiju za KKS SBK / KSB, RKS Travnik i sudačku organizaciju da su predavači na ovom seminaru bili cijenjeni: Trener Denis Bajramović, Sudac Nermin Nikšić te Fitness instruktor Mirza Adžemović.

Imali smo i veliku čast ugostiti generalnog sekretara Košarkaškog saveza BiH-a, gospodin Dževad Alihodžić, koji je podržao rad KKS SBK / KSB i zahvalio se svim učesnicima koji su prisustvovali i aktivno učestvovali na ovom seminaru.

Seminaru je prisustvovalo ukupno 30 trenera i 10 sudaca iz Kantonalnog saveza SBK / KSB i izuzetno smo ponosni što smo omogućili službenim licima da steknu nova znanja, te ih primjene u svom radu. Ovaj seminar pokazuje posvećenost kontinuiranom poboljšanju standarda suđenja, vođenja treninga i košarkaških utakmica, što će zasigurno doprinijeti kvalitetnim i profesionalnijem sportskom okruženju u Srednjoj Bosni.

Domaćin i organizator seminara, Kantonalni košarkaški savez SBK/KSB, još jednom zahvaljuje predavačima na dolasku, što su bezrezervno podržali i ovaj seminar, te prenijeli svoje vrijedno iskustvo.

Organizaciju seminara su pomogli: Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBK/KSB, Turistička zajednica općine Travnik, Atelje KULE, Osnovna škola Travnik na čelu sa direktorom Dženanom Aganovićem, Hotel RESIDENCE Travnik, Restoran Lutvina kahva Travnik.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print