U Domu kulture održano “Zavičajno književno veče”

Javna ustanova Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf povodom 14. septembra – Dana općine Donji Vakuf organizovala je večeras u velikoj sali Doma kulture “Zavičajno književno veče”. Pred donjovakufskom publikom večeras su stihove izvodili, svirali i pjesme pjevali mladi članovi Gradske biblioteke Donji Vakuf.

Oni su svojom emocijom prenijeli nama svima poznate riječi koje su napisali naši sugrađani, a publika je sve recitacije nagradila aplauzom.
“Donji Vakuf ima pjesnike, autore, čiji stihovi i djela govore i svjedoče o povezanosti sa zavičajem, tradicijom i kulturnom baštinom.
Njegovati i od zaborava čuvati našu pisanu kulturnu tradiciju naš je zadatak.Čitamo i njegujemo zavičajnu književnost, posebno u danima kulture, kao što su Dani Općine Donji Vakuf.”, poručila je Šahza Karahodžić, bibliotekarka Gradske biblioteke Donji Vakuf.
Nakon što je završeno “Zavičajno književno veče” prisutni gosti imali su priliku u holu Doma kulture pogledati izložbu ratnih fotografija, koju je također organizuje Javna ustanova Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print