Na području općine Donji Vakuf sutra Dan žalosti

Povodom tragične nesreće koja se dogodila jučer na rijeci Plivi, a u kojoj su naši sugrađani Kos Ajdin i Čorhusić Esad izgubili živote, općinski načelnik Huso Sušić donio je odluku da se na području naše općine 26. august (ponedjeljak) proglasi Danom žalosti.

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, na objektima svih institucija, ustanova i javnih preduzeća na području Općine.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera ugostiteljski objekti ne mogu puštati muziku, niti se mogu upotrebljavati automobilske ili druge sirene u kolonama u slučaju ranije zakazanih svadbi.

Programski sadržaji emitovani na talasima Radio Donji Vakuf biti će prilagođeni Danu žalosti na način da će se emitovati samo sadržaji koji po svojoj naravi odgovaraju tom danu.

U ime svih građana Općine Donji Vakuf porodicama i prijateljima tragično nastradalih sugrađana izražavam iskreno saučešće i duboko poštovanje u ovim teškim trenutcima za sve nas.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, u potpisu načelnik Općine Donji Vakuf Huso Sušić.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print