U hotelu „Vrbas“ večeras se održava „Radnikovo veče“

Večeras se u hotelu „Vrbas“ u Donjem Vakufu održava tradicionalna manifestacija „Radnikovo veče“. Prilika je ovo da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu, bivši igrači, članovi uprave, kao i svi navijači našeg fudbalskog kluba.

Na samom početku programa, prisutnima su se obratili članovi Uprave kluba, Dino Purivatra i Muhamed Hodžić, a za dobru zabavu zadužen je pjevač zabavne muzike Evelin Fetić. Organizator je obezbijedio bogate nagrade u okviru popularne tombole.

Prije tačno 97 godina nastao je FK Radnik Donji Vakuf koji sva ova desetljeća predstavlja ponos našeg grada.

Tokom svih ovih godina fudbal je u našem gradu bio više od igra. Nizala su se različita imena kluba, ali lopta i zeleni teren ostali su isti i oni su bili dio naših sugrađana.

Ovaj klub preživio je mnoge ratove i nedaće. Radnik, navijači, građani i svi oni koji su žudjeli za svojim gradom, našli su se u njemu 14. septembra 95. godine kada je grad konačno i olobođen. Donjovakufska ljubav prema fudbalu nije jenjavala ni u narednim godinama. I nakon svih turobnih vremena i teških godina, te godine starta liga Kantona Travnik u kojoj su igrači Radnika odigrali četiri utakmice, osvojivši prvo mjesto uz tri pobjede i jedan poraz. I od samog povratka u svoj grad pa sve do danas, nogometaši Radnika nastavljaju da nižu i bilježe uspješne godine.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print