Restoran 6. braće pobjednik 25. Memorijalnog malonogometnog turnira “Sjećanje na šehide Šeherdžika i Oboraca 2024”

Ekipa Restoran 6. braće pobjedom nad ekipom Čizmo instalacije rezultatom 5-2 krunisana je kao ovogodišnji prvak 25. Memorijalnog malonogometnog turnira “Sjećanje na šehide Šeherdžika i Oboraca 2024”.

Proteklih par godina ekipa Restoran 6. braće slovi za jednu od najbolih kada je riječ o malonogometnim turnirima na području Općine Donji Vakuf, što su i opravdali večerašnjom pobjedom protiv kvalitetne ekipe Čizmo instalacije.

Od samog početka susreta igrao se pravi fudbal, te su i jedna i druga ekipa dali svoj maksimum kako bi došli do pobjede. Fudbaleri iz ekipe Restoran 6. braće igrali su odlučnije i snažnije što im donosi prednost od 2:0 na poluvremenu.

Do kraja susreta ekipa Čizmo instalacije nije imala odgovor na kvalitetnu igru ekipe Restoran 6. braće i konačni rezultat glasi 5:2.

Ovom pobjedom ekipa Restoran 6. braće osvojila je veliku nagradu od 3.500 KM dok je ekipi Čizmo instalacije pripala druga nagrada od 1.000 KM.

U utakmici za treće mjesto ekipa Berberska radnja Kala slavila je nad ekipom FM Oborci ubjedljivim rezultatom 7:2 i tako pokupila novčanu nagradu od 500 KM.

Kada su upitanju individualne nagrade Tutkur Tarik proglašen je za najboljeg igrača, najbolji golman bio je Jusufija Emin, dok je najbolji strijelac bio Jusufbašić Sabahudin. Vodoinstalater Jasmin H. proglašena je kao fair play ekipa turnira.

Za zabavu velikog broja posjetitelja bile su zadužene folklorne sekcije KUD “Nakib Abdagić Kiban” Donji Vakuf, a na samom kraju organizatori su i sve priustne iznenadili velikim vatrometom.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print